Specialbildserier: Schnitzlar vi ätit och Öl vi druckit.

24/5: Hemresedag idag. Nu återstår att dricka all öl och vin samt att börja använda verktyg och andra saker vi inhandlat. Matte har inte fått någon schnitzel idag.

23/5: Andra etappen på väg norrut. Dagen har varit en byggmarknads- ock köpdag, med flera trevliga och intressanta fynd. Idag har Matte ätit sin sjunde (7:e) och sista schnitzel (Jäger Art) på denna resa i Tyskland. Vi andra klarade bara ynkliga fem vardera. Efter våra inköp går bilen på knäna - hoppas den håller hela vägen. Även idag har vi utforskat en rådhuskällare, denna gång i Lübeck. Vi har också undrat varför det är dubbla röda gubbar vid övergångarljusen:

22/5: Nu är vi på väg norrut i två etapper; den ena idag och resten imorgon. Vi har nu lämnat den östra delen av Tyskland för första gången under resan. Det finns väldigt många byggmarknader i Tyskland som alla är mycket större än de svenska. Vi kommer inte att hinna besöka dem alla. Göran har köpt en badrumskakelsåg, "så nu jäklar..." (enl. Göran). Ingen ny Enderlein i sikte denna dag. Hotellet vi tagit in på i Celle har en mycket trevlig matsal (utan schnitzel) med många trevliga dekorationer:

21/5: En strapatsfylld dag, med besök i Tjeckien, tullkontroll med bl.a. 6 kontroller av passen och totalgenomsökning, cafébesök, museibesök, rådhuskällarlunch m.m.. Dessutom fick vi stiga upp extra tidigt p.g.a. att vattnet skulle stängas av redan 8.30. Vi har inte lyckats träffa den Enderlein vi sökte, men väl hans mamma. Utforskning är ett ordentligt slitgöra... Mot kvällen hittade vi dock ett trevligt värdhus där det serveras ett gott öl och Matte kommer att äta sin sjätte (6:e) schnitzel...:

20/5: En dag fylld av kulturellt och historiskt arbete - ganska jobbigt. Vi jobbar på med släktforskningen genom att försöka jaga rätt på släkten. Lunchen var genuin på Kaffee Enderlein, knödeln och surkål ingick. Hotellrestaurangen är också mycket genuin för att inte tala om trädgården intill (se bilden). Matte har idag intagit sin femte (5) schnitzel:

19/5: Snabb resa från Dabendorf till Leipzig och därefter lunch på Auerbach Keller. Matte har fått träna sin tyska idag tillsammans med familjen Enderlein. På torget i gamla stan forslade man bort en STOR (c:a 16 kubik) hög sand som troligen var resultatet av en felberäkning (c:a 10 ggr) när man skulle lägga sten där. I natt har vi en svit på Mercure hotell nära centrum. Idag har Matte ätit sin fjärde schnitzel...

18/5: Matte har fått en "crash course" i Berlin idag - en totalgenomgång av allt som är intressant på mindre än fyra timmar. Till slut vägrade han gå in i muséer...
Efter kursen åkte vi till Dabendorf, några mil söder om Berlin.
Här ska vi bo i natt:

17/5: Nu har vi varit här i Tyskland en dag. Vi har kört mot enkelriktat och redan sett mycket intressanta saker som ni också kan se. En sak vi såg finns på bilden nedan. Vad är det?

Vi tror att det har med lastbilar att göra...


 

Maila till goran.lustig@attglobal.net

G&G&M