Sydafrika 15-25 mars 2005

Här kan du se bilder från vår resa i Sydafrika
Klicka på bilderna för att se dem i större format.
Efter de första 10 bilderna - en för varje dag med dagbokskommentarer till - har vi plockat ut några till som vi tycker kan vara intressanta att se.
Eva o Göran

1 2 3 4 5 6 7

<center>15/3<br></center>Kan det vara mer perfekt?! På väg till Sydafrika med ett glas champagne i ena handen och Min häst i andra. Vi startade från Arlanda kl 3 och åkte via London. På Heathrow försökte vi få lite pub-feeling m.h.a. en pint Spitfire och en macka.<br>På planet fick vi champagen på <center>16/3<br></center>Landade i ett VARMT Kapstaden och hämtade ut vår hyrbil - en Audi (inte Quattro). Vi hittade lätt till vårt hotell - en villa i african style. Mysigt, vackert, personligt och trevligt - en hit.<br>Vi skyndade iväg och haffade bussen som tog oss till Taffelbergen som har en otrolig utsikt över Kapstaden och övriga omgivningar. Sedan rundtur i stan innan en liten slummer före kvällens middag i V&A Waterfront. Suveränt! <center>17/3<br></center>Födelsedag idag!<br>Vi tog det lugnt på morgonen och sedan styrde vi mot Cape Point och Godahoppsudden. På vägen dit mötte vi ett stort antal babianer - de tycks finnas överallt. På väg från Godahoppsudden lunchade vi i Boulders på en fiskrestaurang och där tittade vi också på afrikanska pingviner. Väl tillbaka på hotellet blev det dags att åka till Waterfront för födelsedagsmiddag - hummer med champagne till. <center>18/3<br></center>Idag tog vi en tur till vindistrikten, framför allt Stellenbosch. I själva Stellenbocsh handlade vi lite och åkte sedan till den trevliga vingården Seidelberg där vi smakade på utbudet samt åt lunch. I anslutning till lunchrestaurangen finns ett glasbruk där de tillverkar färggrannt prydnadsglas.<br>Middag på köttrestaurang i Waterfront.
<center>19/3<br></center>Nu var det dags att åka österut till Port Elizabeth. Vi tog flyget dit, hyrde en bil och åkte till Shamwari där vi omedelbart åkte ut på en spaning efter vilda djur. Vi såg många under de tre timmarna vi var ute. Och de var (nervöst) nära. En fantastisk upplevelse som avslutades med en perfekt middag. Under middagen försökte en stor elefant komma in på hotellet för att dricka vatten ur poolen... <center>20/3<br></center>Tidig väckning idag - kl 05.30. Dags för en ny tur ut i vildmarken. Även denna gång var det lika intressant som igår. Vi såg många elefanter, strutsar, giraffer, zebror, många sorters antiloper och en leopard som strök sig längs vår bil. Den försökte ta en viltsvinsunge, men mamman försvarade den och körde iväg leoparden.<br>Klockan 9 var vi tillbaka på lodgen för att äta frukost. Därefter bar det av mot Lairds Lodge utanför Plettenberg Bay (c:a 3 timmar bilresa), där vi avnjöt ännu en toppenmiddag i en mycket smakfull miljö. <center>21/3<br></center>Vädret var grått och det regnade lite när vi lämnade Lairds Lodge efter en utsökt frukost (alla rätter var också konstverk). Vi åkte längs efter Garden Route ett tag, men tog sedan av norrut och åkte Route 62. Den är verkligen vacker med vilda berg och flera passager genom höga pass.<br>Vi stannade för i Cango Caves och  tog en kort tur (en dryg timme) i grottorna. Det finns en äventurstur också, men Eva ville inte åla sig igenom den.<br>Efter ytterligare tre timmar kom vi fram till Montagu där vi övernattade på Mimosa Lodge - ännu ett bra ställe med bra mat och gott vin. <center>22/3<br></center>Efter frukosten styrde vi mot det mest berömda vinområdet med bl. a. Franschhoek där vi skulle övernatta. I Lonley Planet finns en rekommendation att titta på en speciell kaktusträdgård  som heter Soekershof så vi stannade för där. Helt fantastiskt att se vad två entusiastiska individer kan få till. Förutom kaktusträdgården så hade de även byggt en labyrint (maze) med fler små historier invävda. Se soekershof.com.<br>Efter kaktusbesöket körde vi vidare via Farnschhoek Pass till själva Franschhoek där vi reserverade rum för de följande två nätterna på etablisemanget East. Middag ikväll på Le Bon Vivant.
<center>23/3<br></center>Hela dagen har vi tillbringat på olika vingårdar i Franschhoek, Paarl och Stellenbosch. Vi tog stora vinguidningen med start 9.30 och hemkomst 17.00. Vi har smakat många fina viner och även inhandlat några flaskor. Dessutom har vi upplevt väldigt vackra vyer. <br>Guidningen blev helt privat eftersom det bara var vi som var med. <br>På kvällen åt vi middag på The French Connection. <center>24/3<br></center>Sista dagen i Sydafrika för denna gång.<br>Vi tog det lugnt på morgonen och styrde sedan mot Kapstaden, där vi bokat rum på An African Villa (igen). Under eftermiddagen sysselsatte vi oss med shopping på Long Street och Waterfront. Emellanåt sökte vi upp ett vattenhål för någon förfriskning. Middagen blev lite tidigare än vanligt idag för imorgon ska vi upp tidigt för att åka hem via London.<br>En sak är dock helt klar - till Sydafrika kommer vi att åka igen! <center>16/3<br>Cable car toppstationen</center> <center>16/3<br>City</center>