Vi har tillbringat vecka 7 i Åre med vännerna Torsten och Anita. Om det fanns någon ursprunglig tanke med veckan så var det nog att åka skidor på platten och utför. Och det gjorde vi verkligen. Men veckan visade sig också bli en gourmetvecka med besök på Åres bästa krogar.
 

Lördag 12/2

Resdag i fint väder med stopp i Tönnebro för kaffe och macka. Nästa stopp i Lassekrog. Där serverades älgfärsbiffar (som ganska vanligt). Anita hade lagat en jättegod gryta till middag. Chokladkaka med vispgrädde till efterrätt.

 

Söndag 13/2

Idag åkte vi i Björnenbackarna och en sväng i Tottbackarna. Lunch intogs på (i) Kastrullen - vi tog varsin typ av korv. Middagen åt vi på Villa Tottebo.
Klicka på bilderna för att se dem i större format.

 
Vi startade skidåkningen för säsongen med att åka upp i Vargliften i Björnen. Pistkartan Hyrskidor, hyrstavar och hyrpjäxor känns ok Vargliften är en knapplift Här är vi på väg uppför med Sadelliften Uppe på Sadeln. Där valde vi den nya backen som kallas Fjällblicken
    Torsten väntar på få sätta sig till bords på (i) Kastrullen Det gör även vi andra... Det vankas tyska och österrikiska korvar...    

 

Måndag 14/2

Idag åkte alla utom Eva på skidor bort till Buustamon. Eva tog bilen till Rödkullen och anslöt där. Torstens kusinbarn Peter visade oss runt efter lunchen (Gulashsoppa). Middagen intogs på Carins krog i Björnen.

 

Torsten och Anita på väg uppför Högåsliften Avstigning i WC-liften Nu har vi kommit till Bräckeliften Peter visar oss hotelldelen i Buustamon Stilen är rustik. Här finns 12 rum. IMG_0273.JPG
En trappa ned från restaurangen finns bränneriet. De har visningar med provning tre gånger varje dag. Här är jäskaren. ...och här är brännarna. Buustamon producerar c:a 2000 liter per år. Kolla även bilderna från onsdagen. På Carins krog hade vi sällskap av 30 danska barn och 20 d:o föräldrar. De satt på övervåningen och vi på undervåningen, men larmet var betydande.<br>Förrätten med ren och vaktelägg. Varmrätten var röding i form av en bakelse med musslor. Friterad getost därtill. Efterrätten åt vi hemma - hjärta på mjölkchokladmousse (mousse pa lys sjoklade) från Åre bageri  

 

Tisdag 15/2

Eva och Anita tog bilen till Ullådalen, medan Torsten och Göran åkte skidor dit. Alla åkte vidare till Stendalen. Efter lunch i Ullådalsstugan åkte Anita och Eva i Ullådalen och Torsten och Göran tog sig till toppen via Tväråvalvet. Kallt! Middagen gick i sydamerikansk stil på Supper.

 

Onsdag 16/2

Alla utom Göran åkte på platten till Bergsstugan i Fröån där smarrig våffla intogs. Göran jobbade istället. Vädret var inte så väldigt bra - snöbyar och c:a -15 grader. Lunchen intogs på Idet och därefter åkte Torsten och Anita en sväng i 5 km-spåret. Kvällen tillbringades i Buustamon - först brännvinsprovning och sedan en 5-rätters middag

 

På väg upp till Buustamon i bandvagn Vårt fordon som vi även åkte ned till vägen i senare på kvällen Här väntar snapsar på att få provas! Lotta berättade om hur bränneriet kom till och om de olika produkterna
Anita och Torsten lyssnade (och det gjorde även vi andra...) Fördrinken En mycket trevlig ung dam serverade Förrätten med löjrom och råraka, typ mini Miljön är mycket trevlig här Förrätt nummer två med Cava till
    Ostbrickan    

 

Torsdag 17/2

Vädret var inget vidare idag heller, så vi åkte till Järpen för diverse inköp. Dessvärre var fiskbutiken stängd, så det blev ingen rökt eller gravad fisk att ta hem. Vi promenerade upp till Lilla Tyrolen för att äta lunch. Till lunchen drack vi Vildmark som fortfarande är lite svårt att få tag på (Idet hade faktiskt också Vildmark). På kvällen åkte vi skidbussen upp till Copperhill för att äta middag. Vi kom lite tidigt så vi hann med en Bärnsten i baren också.

 

I baren (innan ölen kommer in) Rustikt men modernt i trä och koppar En vägg i koppar och en fantastiskt stor öppen spis (med kopparskorsten) I väntan på förrätten Köket i bakgrunden Förrätten med ren var väldigt god, så god att fotografen inte hann ta en bild av den innan första tuggan...
Lamm som huvudrätt Efterrätt Dessa jättehuvuden står utomhus mellan de båda hotellflyglarna Baren i bortre änden  

 

Fredag 18/2

Soligt men kallt. Alla åker skidor bort till Rödkullen där lunch intas på K-Rauta. Vidare via Ullådalen, Stendalen och Tväråvalvet till toppen. Där insåg vi att vi måste åka hemåt för att hinna i tid till middagen på Fjällpuben kl. 17.30. Efter middagen hade vi fredagsmys i stugan.

 

Lägst upp i Rödkullsliften Ullådalen
 

Lördag 19/2

Resedag. Upp kl. 7 för frukost och städning. Vi kom iväg före kl. 10 (Nytt rekord!). Lunch i Lassekrog, älgfärsbiffar (!) och kaffe med semla i Tönnebro. Kl. 18 kom vi till Inedalsgatan.